Aalsterse scholen voeren actie tegen gsm-masten op dak.

woensdag, 21 september 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 21 sept. 2011

Aalsterse scholen voeren actie tegen gsm-masten op dak

Het personeel van drie scholen in Aalst voert actie tegen de bouw van gsm-masten op het dak van het cultureel centrum De Werf. De actievoerders vrezen gezondheidsrisico's en willen dat de stad het ''voorzorgsprincipe'' hanteert.
''Deze morgen worden de werkzaamheden opgestart, we willen voorkomen dat we voor voldongen feiten geplaatst worden en zullen die werken met een symbolische mensenketting verhinderen'', aldus Wim Beazar, voorzitter van het schoolbestuur van DvM-HTM Aalst, een school voor handels, technisch en beroepsonderwijs in Aalst. De actie wordt ook gesteund door het schoolbestuur van DvM-basisonderwijs en DvM-humaniora. Ook het ACV Oost-Vlaanderen en de werknemers van C.C. De Werf ondersteunen het protest.

De actievoerders hebben drie argumenten. ''Onze bezorgdheid is dat 2.000 leerlingen en buurtbewoners een hele dag blootgesteld worden aan straling. We vinden dat, wanneer er twijfel is over de mogelijke schade voor de gezondheid, de stad als openbaar bestuur het voorzorgsprincipe moet hanteren'', klinkt het.

Ten tweede vinden de scholen dat er alternatieven mogelijk zijn. ''Maar die kosten wellicht meer dan de infrastructuur van De Werf. We vragen ons af of die onderzocht zijn.'' Tot slot vinden de scholen dat de stad niet behoorlijk communiceerde. ''We zijn op geen enkele manier officiel ingelicht geweest.

Aangetekende brieven werden tot twee maal toe genegeerd. ''Enkel via een goede bron weten we van de goedkeuring maandagavond in het schepencollege.''

Voor het originele artikel zie:
www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1322129/2011/09/21/Aalsterse-scholen-voeren-actie-tegen-gsm-masten-op-dak.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie