Stralingsgevaar van elke mobiele telefoon moet binnenkort in winkels en bij reclame vermeld worden.

vrijdag, 09 september 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 9 sept. 2011

Stralingsgevaar móet op elke gsm

In de winkels en in alle reclamecampagnes moet de stralingswaarde van elke gsm binnenkort vermeld worden. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van minister van Consumentenzaken Paul Magnette (PS) en zijn partijgenote Laurette Onkelinx, minister van Volksgezondheid, weten de Coreliokranten.

Kleine lettertjes
De achterliggende idee is de consument bewust laten kiezen voor een gsm die minder straling afgeeft en dus veiliger is, legt de woordvoerder van Magnette uit. België wordt zo een van de eerste Europese landen die fabrikanten en verkopers verplichten de stralingswaarden van gsm's zo duidelijk en zichtbaar mogelijk te vermelden. Nu staat die waarde meestal nog in kleine lettertjes ergens in de handleiding van de telefoon vermeld.

Experts reageren echter sceptisch. ''Ik juich het initiatief toe, maar ik betwijfel of veel mensen zich dat getal zullen aantrekken. Je vindt die waarden nu al op het internet, maar ik ken weinig mensen die daarnaar kijken als ze een gsm kopen'', zegt professor Guy Vandenbosch van de KU Leuven.

Door de maatregel zullen de gsm-producenten evenwel niet verplicht worden de stralingswaarde ook op de verpakking te vermelden. Dat voorstel wordt nog besproken.

Voor het originele bericht zie:
www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/1316493/2011/09/09/Stralingsgevaar-moet-op-elke-gsm.dhtml .

Zie ook over hetzelfde onderwerp (met lezersreactie):
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=CG3F9CIR&saved=1#reageer .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie