Oostende: 300 handtekeningen tegen komst van gsm-mast

vrijdag, 05 augustus 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Krant van West-Vlaanderen 4 aug. 2011

300 handtekeningen tegen komst van gsm-mast in Oostende

Oostende - In het Oostendse visserskwartier is er veel ongerustheid over de komst van een nieuwe gsm-mast. Tijdens het openbaar onderzoek in de buurt hebben mensen zich verenigd en er zijn nu al 300 handtekeningen verzameld. De geplande mast van Mobistar komt op een gebouw van drie verdiepingen. Het Oostendse stadsbestuur vond de plaats te laag en niet geschikt, en adviseerde negatief. De Vlaamse overheid gaf daarna toch een vergunning.

Boven op dit pand in de Franciscusstraat wil Mobistar een vijf meter hoge zendmast voor gsm en mobiel dataverkeer. Al jaren heerst onzekerheid over de al dan niet schadelijke gevolgen voor zij die dicht bij zo'n mast wonen. De plannen van Mobistar botsen nu in elk geval op protest.

In de buurt waar veel mensen wonen, vertoeven ook heel wat kinderen. Er zijn twee scholen, twee kinderdagverblijven en een speelplein. De actievoerders geloven wel dat Mobistar zich aan de regels houdt. Toch vinden ze dat er teveel mensen met de straling van de mast in contact zouden komen.

In het kinderdagverblijf Optimistje, twee straten verderop hebben bijna alle ouders de petitie ondertekend. Zij willen via de geschillencommissie de vergunning nog betwisten. Mobistar zegt dat de antenne wel degelijk nodig is, en dat het zich houdt aan de strenge veiligheidsnorm. In Oostende staan nu al meer dan vijftig masten. (SK)

Voor het originele bericht zie:
kw.rnews.be/nl/regio/wvl/nieuws/algemeen/300-handtekeningen-tegen-komst-van-gsm-mast-in-oostende/article-1195076913015.htm .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie