Het Laatste Nieuws met pikante details.

maandag, 01 augustus 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 28 juli 2011

''Gsm's verhogen kans op hersenkanker niet''

Volgens een Zwitserse studie hebben kinderen en volwassen die mobiel bellen geen beduidend groter risico op kankertumoren in de hersenen dan personen die de gsm niet gebruiken. Dat schrijft het Journal of the National Cancer Institute.
''Als gsm-gebruik een risicofactor zou zijn, zou je verwachten dat kankerpatiënten ook meer gebeld hadden'', aldus Martin Roosli van het Zwitserse instituut voor volksgezondheid in Basel. En dat blijkt niet het geval te zijn. De 7- tot 19-jarige onderzochte patiënten bleken niet meer met de gsm gebeld te hebben dan mensen zonder tumor.

Om tot hun bevindingen te komen ondervroegen de wetenschappers 352 mensen met hersenkanker en 646 anderen. De interviews grepen plaats in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Bij de kankerpatiënten verklaarde 55 procent geregeld mobiel te bellen. Bij de anderen was dat 51 procent. ''Dat is geen significant verschil'', besloot Roosli.

Nog een pittig detail: het onderzoek is betaald door meerdere groepen, waaronder een Zwitsers Instituut voor Mobiele Communicatie dat gedeeltelijk betaald wordt door gsm-bedrijven.

Voor het originele bericht zie:
www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1298005/2011/07/28/Gsm-s-verhogen-kans-op-hersenkanker-niet.dhtml .

Voor een goed Engelstalig commentaar zie onderaan:
Onderzoeken/5965 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie