Actie tegen draadloos surfen aan de kust (Middelkerke, Westende, Lombardsijde)

vrijdag, 15 juli 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Beperk de Straling 12 juli 2011

Actie tegen draadloos surfen aan de kust (Middelkerke, Westende, Lombardsijde)

De werkgroep Beperk De Straling voert nu vrijdag 15 juli om 12 uur een actie op het strand van Westende thv 'De Rotonde'.Het behelst hier het voorzien van waarschuwingsborden aangebracht op de Wifi-cabines ,om de 200 meter genstalleerd thv strand.

Aangezien de Europese Raad maar ook de WGO haar adviezen heeft uitgebracht om gsm-toestellen en ook draadloze WIFI-netwerken te bannen in scholen omwille van aanwijzingen dat 'gepulste microgolven' (gsm-dect-Wifi) schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en dit vooral voor kinderen, maar ook de Raad van State 3 arresten heeft uitgebracht inzake het niet verenigbaar zijn van zendantennes op domeinen van sport, spel en recreatie, vragen wij het Middelkerks stadsbestuur om onmiddellijk het project (in samenwerking met priv operator Citymesh) te staken.Hiermee volgt de werkgroep Beperk De Straling ook de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.
Anderzijds dient gesteld dat het 'project' geen enkele maatschappelijke noodzaak invult en enkel voordelen biedt ten gunste van priv operator Citymesh.

Reden hiertoe is oa het betalend gebruik (4Euro/15minuten) om gebruik te maken van de diensten. Anderzijds dient ook opgemerkt dat duizenden kleine kinderen (die geen gebruik maken van het aangeboden draadloze internet) onvrijwillig en onverstandig permanent worden blootgesteld aan straling om enkelingen hun draadloos surfplezier te gunnen (amper 1%). Ondanks de internationaal wetenschappelijke consensus om vooral die kleinsten te behoeden voor bijkomende straling (lees: voorzorgsprincipe) gaat dit gemeentebestuur het partnership aan met een operator die zelf geen enkel bewijs kan aantonen dat de straling van haar wifi-antennes onschadelijk is voor die allerkleinsten.

Stel je eens voor dat het strand een door het gemeentebestuur gepromote rookvriendelijke ruimte wordt.Tenslotte dient men zich de vraag te stellen in welke mate de bevolking met inbegrip van elektrogevoelige personen nog de keuze en het recht heeft om te verblijven in een stralingsvrije omgeving en dit vergelijkbaar met het recht te vertoeven in een rookvrij milieu.

Het feit dat de BLANCO 'strand' wifi-cabines geen enkele aanwijzing vertonen, noch voorzien zijn van een tekst of waarschuwingteken ''wifi-zendinstallatie'' zorgt ervoor dat mensen met kinderen niet op de hoogte, noch genformeerd zijn dat zij zich in een stralingsrijke omgeving bevinden. Foto's door ons genomen bewijzen dat kleine kinderen vertoeven in de onmiddellijke omgeving van de zendinstallaties omdat ouders ( via bevraging) niet op de hoogte waren dat zij zich in de directe omgeving bevinden van een 'anonieme' zendcabine. Het camoufleren van de zendantennes en het achterhouden van enige informatie levert op zichzelf het onwettelijke aspect van dit project.

Om de ouders en de strandbezoeker op de hoogte te brengen van de aanwezigheid van een zendcabine, voelen wij ons verplicht deze personen alvast op de hoogte te brengen door het aanbrengen van een duidelijke affichering die behelst: Oranje gevaarsdriehoek met de symbolen Wifi-Hotspot, gevaar voor de gezondheid en het afstand houden.

Voor het originele bericht zie:
www.beperkdestraling.org/index.php?option=com_content&view=article&id=333:actie-tegen-draadloos-surfen-aan-de-kust-middelkerke-westende-lombardsijde&catid=43:nieuws-algemeen .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie