Vlaams parlementslid: blootstelling kinderen aan straling op scholen beperken.

donderdag, 02 juni 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 31 mei 2011

''Gsm-gebruik kan wel degelijk kankerverwekkend zijn''

Het agentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voor onderzoek naar kanker is vandaag tot de conclusie gekomen dat het gebruik van mobiele telefoons ''mogelijk kankerverwekkend'' kan zijn voor de mens.
Een 31-koppige expertengroep van het agentschap wisselde in Lyon een week lang informatie uit over de mogelijke carcinogene effecten van gsm-gebruik en kwam tot de slotsom dat gsm-gebruik mogelijk kankerverwekkend is.

De experts verwijzen volgens voorzitter Jonathan Samet van de werkgroep naar studies die aantonen dat regelmatig gsm-gebruik een ernstig verhoogd risico op glioom veroorzaakt. Dat is een vorm van hersenkanker die gelinkt wordt aan de praktijk waarbij men de gsm tegen het hoofd aandrukt en geen oortje gebruikt.

''Een opvallend besluit als je bedenkt dat de WHO een erg voorzichtige organisatie is in uitspraken over dergelijke gezondheidseffecten'', reageert Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!). Hij vindt dat de verantwoordelijke ministers overleg moeten organiseren met scholen om straling in de omgeving van kinderen te beperken.

Twee weken geleden adviseerden experts van de Raad van Europa om gsm's uit scholen te weren. (belga/tma)

Voor het originele artikel zie:
www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1272763/2011/05/31/Gsm-gebruik-kan-wel-degelijk-kankerverwekkend-zijn.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie