Directeur Alcatel: Groeiende bezorgdheid over het stralingsgevaar van gsm’s.

dinsdag, 31 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Gerelateerd bericht: Berichten%20Belgie/5618

Bron: Trends.be 31 mei 2011

‘Kleinere gsm-cellen geven minder straling af’

Wim Sweldens (43), tegenwoordig de hoogste Belg in de rangen van Alcatel-Lucent, verwacht dat het lightRadio-concept van Alcatel-Lucent een antwoord kan bieden aan de groeiende bezorgdheid over het stralingsgevaar van gsm’s.

Half mei adviseerde de Raad van Europa om gsm’s en wifi in scholen te verbieden. Sweldens heeft zelf kinderen van 11 en 14.
Sweldens leidt al anderhalf jaar de Wireless Division van Alcatel-Lucent, een van de best presterende afdelingen van het concern.

Hij reist de wereld rond voor de promotie van het lightRadio-concept dat Alcatel-Lucent aangekondigde in februari. De levering van dat systeem, met zijn kleinere, intelligente antennes, is voorzien tussen 2012 en 2014. De nieuwe architectuur moet de verwachte groei van de datatrafiek opvangen, maar ook tegemoet komen aan de stralingsproblematiek. “Wij weten dat er strengere normen op komst zijn. Wij moeten mobiele cellen veel kleiner maken zodat ze minder vermogen vergen en dus minder straling afgeven. We maken de masten kleiner en brengen ze dichter bij de gebruiker.''

Voor de ontwikkeling van zijn lightRadio toegangsnetwerk sloot Alcatel-Lucent al in februari een overeenkomst met ’s werelds grootste mobiele operator, China Mobile. “Het gaat om een grondige verandering in de netwerkarchitectuur. Daarom was de aankondiging ook zo vroeg. We werken ook samen met Orange, Verizon en sinds drie weken met Telefonica.”

Voor het originele bericht zie:
trends.rnews.be/nl/economie/nieuws/e-business/kleinere-gsm-cellen-geven-minder-straling-af/article-1195024257225.htm# .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie