Vlaamse Regering : Meting gsm-straling in bibliotheek Genk

maandag, 30 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Politics.be 29 mei 2011

Vlaamse Regering : Meting gsm-straling in bibliotheek Genk
Maandag 30 mei 2011 woont Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege in de bibliotheek van Genk een meting van gsm-straling bij. Sinds 2009 is Vlaanderen bevoegd voor de wetgeving op de elektromagnetische straling van vast opgestelde zendantennes. Begin dit jaar werden strenge Vlaamse normen voor gsm-straling van kracht.

Lokale besturen krijgen vaak vragen van inwoners over de mogelijke effecten van elektromagnetische straling. Daarom organiseert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie - in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid, het Lokaal Gezondheidsoverleg, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie en de provincies - voor onder meer lokale besturen in de maand juni in elke provincie een infosessie over vast opgestelde zendantennes zoals gsm-antennes.

Hoe een meting gebeurt, wordt u maandag getoond in de bibliotheek van Genk. In de nabijheid staan verschillende zendmasten. De bibliotheek is een openbaar gebouw waar veel mensen werken en bezoekers over de vloer komen. Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) voert in het kader van een protocolakkoord de metingen uit.

U bent vriendelijk uitgenodigd om de meting bij te wonen:
Maandag 30 mei om 11 uur
Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk

Vlaams minister Schauvliege geeft bij die gelegenheid een stand van zaken van de uitgevoerde metingen.

Kunt u ons uit praktische overwegingen uw komst melden voor maandag 9 uur via: persdienst.schauvliege@vlaanderen.be

Persinfo:
Patrick Verstuyft
Woordvoerder van Vlaams minister Joke SchauvliegeLees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie