Elf Kempsense campings pakken uit met wifi. Ook niet meer naar de camping?

vrijdag, 27 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Standaard 23 april 2011

Elf Kempsense campings pakken uit met wifi

Elf campings uit de Antwerpse Kempen bieden hun bezoekers de volgende drie jaar een gratis internetverbinding via wifi aan. Volgens de provincie Antwerpen gaat het om een primeur voor Vlaanderen.
Quantcast
Het project voor de gratis draadloze internetverbinding op campings kost zowat 30.000 euro en wordt deels gefinancierd door de toeristische dienst van de provincie. Camping Baalse Hei in Turnhout beet vrijdag de spits af.

Op de startpagina van de browser zal een aangepaste versie te zien zijn van www.antwerpsekempen.be. Op die manier hoopt de provincie de toeristische attracties van de Kempen extra te kunnen promoten.

Noden

Het systeem verzamelt ook statistische info rond internetgebruik, zodat in de toekomst beter kan worden ingespeeld op de noden van de kampeerders door bijvoorbeeld gericht promotie te voeren.

Het project komt er dankzij steun van Toerisme Provincie Antwerpen (25 procent) en van vzw Kempen Campings.

‘Je overtuigt de kampeerder vandaag niet meer alleen met een ruime standplaats of animatie tijdens de zomermaanden. Bezoekers willen ook tijdens hun vakantie digitaal bereikbaar zijn en snel informatie kunnen verzamelen', zegt voorzitter van Kempen Campings Kris Quaghebeur.

Hij wil zo aantonen dat een vakantie in de natuur niet haaks staat op de nood aan moderne communicatiemiddelen.

Voor het originele bericht zie:
www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=N33987T2&word=wifi .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie