Kind en Gezin: ''Bel niet met baby op de arm''

dinsdag, 17 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 16 mei 2011

Kind en Gezin: ''Bel niet met baby op de arm''

De onthaalouders en kinderdagverblijven van Kind en Gezin beschikken nu al over een lijst met aanbevelingen waarin wordt uitgelegd hoe er moeten worden omgegaan met elektromagnetische straling. Dat zegt Kind en Gezin vandaag.
Er wordt onder meer aangeraden om de afstand tussen de toestellen en het kind zo groot mogelijk te houden en om de tijdsduur van de blootstelling aan de straling te beperken.

Baby op de arm
''Bel niet te lang met een baby op de arm'' of ''telefoneer met een gsm op plaatsen met goede ontvangst, want bij een zwak of wisselend signaal zoekt het toestel constant verbinding en is de uitgezonden straling groter'', zijn enkele van de concrete tips. Niet enkel voor gsm's, draadloze telefoons en wifi, maar ook bij het gebruik van babyfoons wordt tot voorzichtigheid aangemaand.

Voorzorg
''De onderzoeken naar straling geven geen eenduidige resultaten, maar uit voorzorg kiezen we er toch voor om deze aanbevelingen te doen. Het gaat om vrijblijvende maatregelen, maar we merken wel dat er meestal rekening mee wordt gehouden'', zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin.
Kind en Gezin zegt ook dat het de aanbevelingen van de experts van de Raad van Europa zeker eens zal bekijken en er indien nodig rekening mee zal houden.

Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1265138/2011/05/16/Kind-en-Gezin-Bel-niet-met-baby-op-de-arm.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie