Slechts 1 kandidaat voor de vierde mobiele licentie in België.

maandag, 09 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Standaard via BdS 8 mei 2011

1 kandidaat voor vierde mobiele licentie

De Standaard - De veiling voor een vierde 3G-licentie heeft welgeteld één kandidaat opgeleverd. Dat meldt telecomminister Vincent Van Quickenborne.

Van Quickenborne twitterde het nieuws op gezag van de telecomregulator BIPT. Die heeft vanavond ook een mededeling op zijn website gezet.


De identiteit van de kandidaat-operator is niet bekend. Het BIPT gaat eerst de kandidatuur onderzoeken. De naam wordt pas over enkele 2 à 3 weken bekendgemaakt, zegt Ortwin De Vliegher, de woordvoerder van minister Q.

Mogelijk gaat het om de kabeloperator Telenet, die nooit weggestoken heeft dat hij interesse heeft voor mobiele telefonie en dataverkeer. Bij Telenet kon nog niemand bereikt worden voor een reactie.

De minister heeft het in zijn tweet over 'goed nieuws', hoewel één kandidatuur niet echt een groot succes kan genoemd worden. 'Er zijn al wel drie partijen actief in het mobiele segment. In een mature markt is het niet evident om nog nieuwe operatoren aan te trekken', zegt De Vliegher. 'Daarom is de minister toch blij dat er één kandidaat werd gevonden. Dit toont aan dat er nog potentieel is voor mobiel internet in ons land, waar we achterlopen op andere Europese landen.'

3G, mobilofonie van de derde generatie, is momenteel de meest verspreide technologie voor draadloos dataverkeer over lange afstanden. De technologie maakt gebruik van de 2,1 Ghz-frequentieband.


In het najaar zullen ook vergunningen voor de nieuwe 4G-technologie worden geveild in de 2,6 GHz-band. Geen enkele operator beschikt vandaag over zo'n 4G-vergunning in België.

Rechtstreeks uit:
De Standaard zie: www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110429_153 .
Persbericht BIPT zie www.auction2011.be/nl/1-kandidaat-voor-de-vierde-3g-vergunning .

Reactie van de initiatiefnemers van de petitie-elektrosmog.be op dit bericht volgt.

Voor het originele bericht zie:
www.beperkdestraling.org/index.php?option=com_content&view=article&id=278%3A1-kandidaat-voor-vierde-mobiele-licentie&catid=43%3Anieuws-algemeen&Itemid=1 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie