Ook in Belgi steeds minder stralingsvrije vakantieplekjes.

donderdag, 05 mei 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Stopumts ontving op 4 mei 2011 onderstaande ingezonden informatie:

---------------------------------------------------------------------

Beste Redactie van Stopumts,

Hierbij wil ik jullie laten weten dat wij ook op zoek zijn geweest naar een vakantiestekje zonder al teveel straling. Wij dachten dit nog in Belgie te vinden, maar ook in Belgie zijn op heel veel plaatsen (ik vermoed overal) microwave antennes geplaatst.
Deze ondersteunen de UMTS die overbelast raakt en zijn waarschijnlijk ook al ingezet voor de slimme meters die in 2012 in Belgie geplaatst worden. In Nederland hebben ze ook aan de UMTS masten vierkante blokjes gehangen die veel overlast veroorzaken en de hele dag een bromtoon laten horen.

Wij zijn geweest in Gedinne (vakantieparkje). Naast het park staat een UMTS mast met daaraan een microwave antenne (klein vierkant blokje). De straling van de UMTS antenne wordt door de bomen tegengehouden, maar de microwave golfen gaan overal doorheen en zijn in het hele park net zo hoog als bij mij thuis midden in de stad Eindhoven.

Ook zijn we afgelopen zondag geweest op camping Tro Do Way en hier moesten wij helaas hetzelfde constateren. Ook hoge microwave straling en dus heel goede mobiel ontvangst.

Vorig jaar zijn we op camping Du Bocq geweest, ook toen was er al gewoon mobiel ontvangst en nu zal het nog wel beter/erger zijn geworden met het plaatsen van de microwave antennes. Het probleem daar was ook dat in Yvoir een gigantisch grote digitenne zender staat. Het was vergeleken bij thuis redelijker te doen (althans vorig jaar), maar nu zou ik er niet meer zo heen durven gaan. Het stralingsvrije vakantielijstje wordt hiermee bepaald niet langer, maar eerder korter.

(Naam en e-mailadres bekend bij de redactie van Stopumts.)Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie