België: Petitie voor minder elektrosmog.

dinsdag, 19 april 2011 - Categorie: Berichten Belgie

Stopumts ontving op 19 april 2011 onderstaande oproep ter ondertekening van een petitie voor minder elektrosmog op www.petitie-elektrosmog.be .

------------------------------------------------------

Door de spectaculaire uitbouw van bronnen van gepulste microgolfstraling zoals: GSM/UMTS/WiMax- zendantennes, i-cities, draadloze DECT-telefoons, draadloos internet WiFi,... is de stralingsbelasting in het laatste decennium exponentieel gestegen.

De schadelijke gezondheidseffecten -en gevolgen van gepulste microgolfstraling is ondertussen bewezen en herbewezen, meer dan duizendmaal!

Het BioInitiative Report nam meer dan 2.000 wetenschappelijke studies en reviews - en dit op alle mogelijke niveaus: van moleculaire en cellulaire studies, over proeven op dieren als bij mensen tot casecontrol studies, epidemiologische onderzoeken en meta-analyses - onder de loep. Dit rapport spreekt klare taal: ''Er zijn substantiële bewijzen dat elektromagnetische straling leidt tot allergische en ontstekingsreacties, veranderingen in het immuunsysteem en beschadiging van het DNA. Verder zijn er ernstige aanwijzingen dat dit op lange termijn kan resulteren in DNA-breuken en kankers, permanente celstress en vroegtijdige veroudering en wijziging in de hersenfuncties. Bovendien treden deze effecten al op ver beneden de huidige stralingsnormen. De stralingsnorm moet teruggebracht worden tot 0,6 V/m voor buiten en 0,06 V/m voor binnen.''

Duizenden artsen, wetenschappers en de meest gerenommeerde professoren wereldwijd concluderen bovendien dat er een direct causaal verband is tussen de stijgende stralingsbelasting en steeds meer 'nieuw' chronisch zieken!

Ook het Europees Parlement heeft de lidstaten opgeroepen om het voorzorgsprincipe (''better safe than sorry'') toe te passen en de lagere 0,6 V/m norm toe te passen. Het Vlaams Parlement heeft die norm als streefwaarde opgenomen in hun resolutie.

Voorlopig zijn er echter nog geen beleidsbeslissingen genomen die de wildgroei van stralingsbronnen effectief inperkt.

Wij willen een duidelijk signaal geven aan de politici dat men niet langer mag en kan dralen. Dit mag geen 2e asbest-schandaal worden! Dit massa-experiment moet stop gezet worden!

Wij willen een wetgeving die wél de mens voorop stelt en niet enkel de technologie an sich (of de telecom sector)!

Doe het voor uzelf en voor de volksgezondheid, teken onze petitie op:
www.petitie-elektrosmog.be .

Stuur deze e-mail a.u.b. ook naar al uw contacten! Familie, vrienden, collega's,... Elke stem telt! Op dit moment staat de teller op +3.000 handtekeningen (op papieren drager). We gaan voor de 15.000 stemmen! We zullen gehoord worden!

met dank,

De initiatiefnemers van de petitie-elektrosmog.be, met name:
Steven Boone
BeperkdeStraling.org
StralingsArmVlaanderen.org
Teslabel.be
StopUMTS
Patrick Vanden BergheLees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie