Extreem gevoelig voor straling. Uitzending in het programma Telefacts.

zaterdag, 06 november 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Op 4 nov. 2010 toonde een uitzending op de Belgische zender VTM in het programma Telefacts een reportage over stralingsgevoelige personen.

Deze reportage gaf een soms objectieve kijk op de problematiek van EHS (Electro Hypersensitivity) en toonde de impact daarvan op de sociale omgang en het dagelijks leven van stralingsgevoelige personen. Helaas kon men het niet nalaten de slachtoffers te betichten van stralingsangst.

Zie: vtm.be/telefacts/artikel/extreem-gevoelig-voor-straling .


Met windows en het gratis te downloaden Silverlight kunt u de uitzending nog bekijken .
(Helaas niet voor Apple-gebruikers).


De aankondigingstekst op het internet luidde als volgt:

Extreem gevoelig voor straling

Steeds meer wetenschappers maken zich zorgen om de toenemende blootstelling aan stralingen van GSM en- draadloze netwerken. Of die stralingen schadelijk zijn voor onze gezondheid, is tot op heden onduidelijk.

Maar een aantal mensen gelooft stellig van wel. Zij zijn overgevoelig aan elektrische straling en schrijven een pak fysieke klachten toe aan het ‘electromagnetic hypersensitivity’-syndroom, kortweg EHS.

Om zich te wapenen tegen de blootstelling aan elektromagnetische velden beschermen ze zich op alle mogelijke manieren: van slapen onder een aluminium bedsprei tot rondlopen in een speciaal beschermingspak.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie