Wetenschappers waarschuwen in open brief aan vijf Belgische steden voor wifi-hotspots.

vrijdag, 29 oktober 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 29 okt. 2010

Wetenschappers waarschuwen voor hotspots

Wetenschappers uit Europa en de VS vragen in een open brief vijf Vlaamse steden en een gemeente om te stoppen met hun (plannen voor) draadloze netwerken, omdat de gevolgen ervan nog steeds niet duidelijk zijn.
''Zolang we niet precies weten wat de gevolgen zijn voor mens, dier en plant, moeten we zeer terughoudend zijn'', zegt professor Stefaan Van Gool (K.U.Leuven) in de Coreliokranten.

''Miljoenen mensen worden onvrijwillig blootgesteld aan stralingen waarvan we de gevolgen voor het menselijk lichaam onvoldoende kennen'', aldus oncoloog Van Gool, die de open brief aan de steden Gent, Leuven, Hasselt, Brugge, Blankenberge en de gemeente Maasmechelen mee opstelde.

Hotspots 'door de strot geduwd'
Hij is van mening dat de steden zulke netwerken installeren zonder goed te beseffen waar ze aan beginnen. ''Bovendien duwen ze de mensen hier een beslissing door de strot. Willen of niet: wie in de stad een pintje gaat drinken, zal midden in het stralingsveld van zo'n hotspot zitten'', luidt het.

Wetenschappers pleiten ervoor om zones af te bakenen waar mensen die dat willen, draadloos kunnen surfen. De zes gemeentebesturen zijn echter niet van plan hun hotspotplannen bij te stellen. (belga/tw)

Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1176233/2010/10/29/Wetenschappers-waarschuwen-voor-hotspots.dhtml .

Voor het originele (Engelstalige) document zie het bijgevoegde PDF bestand.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie