Antwerpen: Strijd om zendmast.

maandag, 18 oktober 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Gazet van Antwerpen 16 okt. 2010

Auteur: Boris Rousseeuw

Mobistar vecht verder voor zendmast

Telecom-operator Mobistar heeft recent een nieuwe bouwaanvraag ingediend voor de reeds werkende zendmast op het dak van het Atheneum aan de Paalstraat.

Mobistar kreeg in februari 2007 een twee jaar geldige vergunning om op het dak van het Koninklijk Atheneum van Schoten een UMTSzendmast voor gsm-verkeer te plaatsen. Maar pas in december 2009, na het verstrijken van de bouwvergunning, bracht Mobistar de zendmast effectief in gebruik. Lokale tegenstanders en de vzw Beperk de Straling gebruikten deze laattijdige opstart als argument om de verwijdering van de zendmast te vragen.

De gemeente Schoten heeft deze zomer aan Mobistar het bewijs gevraagd dat de plaatsing binnen de twee jaar na de bouwvergunning gebeurd is. ''Toen Mobistar dit niet deed, hebben we een pv laten opstellen en dit naar het parket gestuurd'', zegt de verantwoordelijke schepen van Ruimtelijke Ordening Els Empereur (Open Vld). ''Wij vorderen nu de afbraak van de zendmast bij de correctionele rechtbank, wegens de laattijdige bouw en het ontbreken van stralingsnormen op het moment van de bouw. Mobistar heeft nadien wel een aanvraag tot regularisatie gedaan, maar heeft die in een schrijven van 20 september weer ingetrokken. Die brief is echter niet gemotiveerd, zodat we in het duister tasten over de bedoeling. Al verwacht ik wel dat ze een nieuwe aanvraag zullen indienen.''

Na de nodige interne navragingen bevestigt Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt dit vermoeden. ''Wij hebben inderdaad onze regularisatie- aanvraag ingetrokken. We hebben dit echter alleen gedaan om alle twijfels weg te nemen, en hebben inmiddels een nieuwe bouwaanvraag ingediend bij Stedenbouw.'' En hoe liggen uw kansen?
''Onze eerste bouwaanvraag is probleemloos goedgekeurd, en we gaan er van uit dat er ook ditmaal geen probleem zal rijzen. Het gaat immers om dezelfde mast.'' En die werkt nog steeds?
''Ja.''

Voor het originele bericht zie:
www4.gva.be/antwerpen/schoten/mobistar-vecht-verder-voor-zendmast.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie