Belgische Raad van State vernietigt bouwvergunning zendmast in Schiplaken

woensdag, 21 juli 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Nieuwsblad Gemeente Boortmeerbeek 20 juli 2010

Raad van State vernietigt bouwvergunning zendmast in Schiplaken

Auteur: Nadia Van den Bossche

BOORTMEERBEEK - De Raad van State heeft op verzoek van de gemeente Boortmeerbeek de bouw van een zendmast die door het Vlaams gewest aan Belgacom Mobile NV was verleend vernietigd.

Boortmeerbeek

Het schepencollege was zelf gekant tegen de inplanting van een mast langs de Vaartdijk in Schiplaken waardoor het ook logisch was dat ze het protest van de buurtbewoners steunden door naar de Raad van State te stappen.

‘Het schepencollege heeft aan de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar gevraagd een pv op te stellen, want de mast staat er nu zonder vergunning,’ zegt Steven Michiels, schepen van ruimtelijke ordening. Zo heeft het schepencollege gisteren beslist een herstelvordering op te starten teneinde de mast ook effectief verwijderd te zien.

Belgacom Mobile NV zal ongetwijfeld een nieuwe bouwaanvraag indienen, maar daartegen zal de gemeente zich blijven verzetten. ‘We kunnen de mast pas laten verwijderen als de Hoge Raad van het Herstelbeleid een gunstig advies geeft en de rechter de afbraak beveelt, voegt schepen Michiels eraan toe.

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVA_20100720_004&saved=1#reageer .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie