Brussels parlementslid Els Ampe volhardt in onwetendheid

maandag, 12 juli 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Beperkdestraling.org 12 juli 2010

Brussels parlementslid Els Ampe volhardt in onwetendheid

Volgende lezersbrief werd gepubliceerd in de Brusselse krant Brussel Deze Week:

Onlangs stelden de Brusselse parlementsleden Sophie Brouhon (sp.a) en Els Ampe (Open VLD; zie foto) enkele vragen aan Milieuminister Evelyne Huytebroeck over de toepassing en gevolgen van de nieuwe Brusselse stralingsnorm.

Uit het verslag blijkt dat Els Ampe volhardt in haar hardnekkige onwetendheid over de gezondheidseffecten van hoogfrequente, gepulste straling. Dat mensen in Brussel niet meer kunnen slapen door onverantwoord hoge stralingsniveaus en de draadloze gekte die van alle kanten op de bewoners inbeukt zal haar een worst wezen.

Ampe denkt louter en alleen de Brave New World die draadloze 'innovatie' mogelijk maakt. Denk maar eens aan de 'apps' voor de iPhone die je bijvoorbeeld de prachtige mogelijkheid bieden om de krant te lezen op een schermpje van enkele vierkante centimeter terwijl je hoofd en dat van alle omstanders bij elke paginaverversing gebombardeerd wordt met een fikse portie microgolfstraling. Fantastisch!

Of neem bijvoorbeeld de baanbrekende innovatie van de 'QR tag'; een soort van code op koopwaar die je met je gsm kunt inlezen en die je meteen doorstuurt naar de mobiele reclame-pagina van het betreffende product. Een innovatie van een dermate groot belang dat ze wel wat kankergevallen waard is nietwaar mevrouw Ampe?

Als we Ampe mogen geloven zal door de ''strenge'' Brusselse stralingsnorm prompt het gehele bedrijfsleven uit Brussel en zelfs België wegtrekken, zal de economie ineenstorten en ook de Europese instituties en de NATO zullen hun valiezen pakken eens functionarissen in de smiezen krijgen dat ze geen voetbal meer kunnen kijken op hun gsm. Wie zaait er eigenlijk paniek?

Ach, waar is de tijd dat politici nog hamerden op het economische belang van asbest en voorzorgsmaatregelen om mensenlevens te beschermen afschreven als de doodssteek voor de economie.

Wie stemt dit soort mensen in het parlement?

Zinnig en zuinig omgaan met draadloze technologieën, daar gaat het om. Geen ongebreidelde wildgroei van draadloze toepassingen waar enkel een handvol technologische gadget-fetisjisten baat bij hebben en waar de rest van de bevolking het gelag voor moet betalen.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie