Gemeente Schoten laat proces verbaal opmaken tegen Mobistar

vrijdag, 25 juni 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: GVA.be 17 juni 2010

Auteur: Boris Rousseeuw

De gemeente Schoten heeft een proces verbaal laten opmaken tegen Mobistar. De gemeente denkt dat de zendmast van Mobistar bovenop het koninklijk atheneum aan de Emiel Blangenoisstraat er onwettig staat.

''Mobistar heeft in 2007 van het Vlaams Gewest een vergunning gekregen om een zendmast te plaatsen en moest binnen de twee jaar starten met de werken'', zegt schepen van ruimtelijke ordening Els Empereur (Open vld). ''Maar wij hebben sterke aanwijzingen dat de plaatsing pas daarna gebeurd is. Daarmee vervalt de vergunning en moet Mobistar er een nieuwe aanvragen. Inmiddels is echter de reglementering verstrengd en zal Mobistar er waarschijnlijk geen krijgen, al wil ik daar niet op vooruitlopen.
De zendmast moet dan weg, wat een goede zaak is voor de kinderen van de school en de omwonenden. Want vooral jongeren en ouderen worden beschermd door de nieuwe strengere normen.''

Op een eerste vraag om bewijsstukken te leveren van de tijdige plaatsing, heeft Mobistar niet gereageerd. Als de telecom operator ook ditmaal niet binnen de maand na de toezending van het proces verbaal reageert, stapt de gemeente Schoten naar het parket en vordert de afbraak.

Voor het originele bericht zie:
www.gva.be/antwerpen/schoten/schoten-laat-proces-verbaal-opmaken-tegen-mobistar.aspx .

Stopumts ontving onderstaande extra informatie van haar Belgische collega's van Beperk de Straling:

De pers volgt het dossier over de illegale gsm antennemast op de KTA school in Schoten..
Beperk De Straling heeft dit dossier kunnen openen en na uitvoerige gesprekken met de Burgemeester en raadsleden van de gemeente Schoten is BdS tot de ontdekking gekomen dat de zendantennes er illegaal geplaatst zijn. Schoten gaat nu verder .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie