Parlementslid bekritiseert minister om strlaingsnormen.

dinsdag, 06 april 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Standaard 2 april 2010

‘Schauvliege geeft GSM-operatoren vrij spel’

Groen!-parlementslid Hermes Sanctorum begrijpt niet dat de Vlaamse regering vrijdag de Vlaamse stralingsnormen voor zendmasten heeft goedgekeurd, terwijl er in het Vlaams parlement nog volop hoorzittingen plaatsvinden.

‘Tot de week na de paasvakantie vinden in het Vlaams parlement volop hoorzittingen plaats over welke norm haalbaar is. Daar klinkt bij monde van gezondheidsexperten, maar zelfs ook van de operatoren Base, Mobistar en Proximus, dat de cumulatieve norm van 3 volt per meter nastreefbaar en haalbaar is. Waarom legt minister Schauvliege dan nu plots de norm per antenne op 3 volt per meter en de cumulatieve norm op 20,6 volt per meter?', aldus Sanctorum.

‘Schauvliege geeft hiermee een verkeerd signaal’, zegt hij. ‘Ze geeft de operatoren in feite een vrijgeleide om te doen wat ze willen’.

Hij zegt ook niet te kunnen opmaken uit het ontwerp van besluit dat er voldoende bescherming ingebouwd wordt voor gevoelige bevolkingsgroepen zoals ouderen en kinderen.

Voor het originele bericht zie:
www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100402_157 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie