School in Genk verbiedt GSM.

woensdag, 10 februari 2010 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 10 febr. 2010

Genkse school verbiedt gsm

De leerlingen van Het Technisch Instituut Sint Lodewijk (TISL) in Genk moeten de gsm thuislaten. Daarmee verbiedt het TISL als een van de eerste scholen radicaal het gebruik van de gsm binnen de schoolmuren.

In eerste instantie is een gsm storend als hij tijdens de les afgaat, aldus TISL-directeur Michel Janssen. Maar de leerkracht kan met die gsm ook gefilmd en gefotografeerd worden, met mogelijk allerlei juridische gevolgen. Michel Janssen: ''Het kan toch niet dat een leerkracht meer moet stilstaan bij die gevolgen dan bij zijn pedagogische taak''.

Geen heksenjacht
Volgens Janssen wordt er geen heksenjacht op de gsm gemaakt: ''Maar als iemand met een gsm betrapt wordt, nemen we die af en geven we hem op het einde van de dag terug''.

Scholen in Vlaanderen zijn vrij om al dan niet de gsm te verbieden. Jeroen Janssens, woordvoerder op het kabinet van Onderwijs: ''De discussie woedt al een tijdje. Ik kan me goed indenken dat andere scholen het voorbeeld van hun Genkse collega's zullen volgen''.

Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1065476/2010/02/10/Genkse-school-verbiedt-gsm.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie