Brugge krijgt dekkend Wi-Fi netwerk: Zapfi

woensdag, 16 december 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Ondanks alle bezweringen van het stadsbestuur dat er geen wifi aangelegd zou worden als er gezondheidsrisico's zouden zijn heeft de waanzin in Brugge nu toch daadwerkelijk toegeslagen. De miljardenzware telecomindustrie rolt meedogenloos haar gezondheidsschadelijke technologie over ons uit, daarbij geholpen door een belanghebbende staat.

Gerelateerde berichten:
Berichten%20Internationaal/4057
Berichten%20Internationaal/4066
Berichten%20Internationaal/4083

Bron: Telecompaper 16 dec. 2009

Brugge krijgt dekkend Wi-Fi netwerk: Zapfi

Onder de naam Zapfi zal de stad Brugge voorzien worden van een dekkend draadloos internet netwerk op basis van Wi-Fi. Het is de doelstelling van Zapfi om tegen Pasen 2010 de Brugse binnenstad inclusief Zand- en Stationsbuurt te hebben bereikt. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart. In de eerste fase plant Zapfi een 50-tal Wi-Fi antennes op te stellen op de daken van -bij voorkeur- horecagebouwen. Het gehele grondgebied Brugge -inclusief Zeebrugge- zal in een tweede fase worden uitgerold.

Wat de snelheid en kwaliteit van de internetverbindingen betreft is het de ambitie een evenwaardige surfervaring als deze via kabel of ADSL aan te bieden maar dan tegen een merkelijk lagere prijs. Het goedkoopste Zapfi-internetabonnement zal 10 euro per maand gaan kosten. De initiatiefnemers mikken niet alleen op de lokale bevolking maar ook op de -internationale- toeristen die Brugge bezoeken. Lokale informatie (stadsportaal, musea, bioscoop, ...) zal gratis toegankelijk zijn.

In de loop van 2010 zal Zapfi ook in andere Vlaamse steden van start gaan.

Zapfi is een priv-initiatief van Bruggeling Gery Pollet, die als internetpionier zijn sporen verdiend heeft met het opstarten van diverse internetbedrijven waaronder ''United Callers'' (Online Internet) en ''ITinera Services'' (Versatel). Hij geeft aan tot Zapfi gekomen te zijn door, in zijn woorden, t dure internettarieven in Belgi en het groeiende ongenoegen bij de bevolking voor de wijze waarop ze ''gerold'' worden door zowel de vaste als mobiele operatoren wat betreft internettoegang.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=708956 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie