Waalse minister wil verbod op GSM-gebruik in basisonderwijs. (Upd + gerelateerde berichten)

maandag, 30 november 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Gerelateerde berichten:
Berichten%20Internationaal/4114
Berichten%20Internationaal/3825
Berichten%20Internationaal/4125

Bron: Het Laatste Nieuws 28 nov. 2009

Waalse minister wil verbod op gsm-gebruik in basisonderwijs

De Waalse minister van Volksgezondheid Eliane Tillieux pleit in La Dernière Heure voor een verbod op het gebruik van gsm's in het basisonderwijs. De minister haalt gezondheidsredenen aan. ''Wetenschappelijke studies geven aan dat jongeren die veel mobiel bellen ook een hoger risico lopen op gezondheidsproblemen, die te wijten zijn aan de straling.''

Gezondheidsredenen
Voor het secundair onderwijs stelt Tillieux zich genuanceerder op. ''Een verbod ligt daar veel moeilijker. Het is beter om het gebruik daar te omkaderen: geen gebruik tijdens de lessen, enkel aan de schoolpoort, enzovoort. Om het gebruik te beperken, moeten er keuzes worden gemaakt'', stelt ze.

Bijsluiter
De gewestminister wil er daarnaast met haar federale collega voor zorgen dat bij elke verkochte gsm een bijsluiter zit waarin wordt gewaarschuwd voor gezondheidsrisico's. Een ander idee is de invoering van een gsm-vrije dag. (belga/dea)

Voor het origineel zie:
www.hln.be/hln/nl/1265/Onderwijs/article/detail/1035172/2009/11/28/Waalse-minister-wil-verbod-op-gsm-gebruik-in-basisonderwijs.dhtml .

Opm. Stopumts:
Frankrijk en België realiseren zich wat een impact de mobiele telefonie heeft op de (geestelijke) gezondheid van de jeugd en men heeft de moed om daar van overheidswege tenminste iets aan te willen gaan doen; chappeau mevrouw Tillieux! Bravo Mme Jouanno! (In Frankrijk Secrétaire d' État à l' Ecologie www.next-up.org/pdf/Antennes_relais_16_villes_retenues_pour_experimenter_06Vm_27_11_2009.pdf .

Door de halsstarrige en laakbare ontkenning van deze gezondheidsaspecten door de Commissie Elektromagnetische Velden van de Nederlandse Gezondheidsraad zal de Nederlandse jeugd op termijn getroffen worden door een gezondheidscatastrofe, zo die al niet gaande is.

In Frankrijk is de vaste telefoonverbinding overigens terug van weg geweest; 85% van de Fransen beschikt nu over een vaste lijn, 2% meer dan een jaar geleden.....
Zie: www.usinenouvelle.com/article/telecoms-le-retour-du-telephone-fixe.153900 .
Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie