Lokeren: Mobistar wil zendmast op stadsmagazijn.

vrijdag, 27 november 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Nieuwsblad 26 nov. 2009

Mobistar wil zendmast op stadsmagazijn

Lokeren - De stad Lokeren en de n.v. Mobistar ondertekenen een huurcontract, waardoor Mobistar een zendmast op de locatie van het stadsmagazijn kan plaatsen.

Het college ging in haar vergadering van 26 oktober 2009 principieel akkoord met het ontwerp van huurovereenkomst met de N.V. Mobistar voor het plaatsen van een zendmast op de locatie van het stadsmagazijn, Weverslaan 18.

Hier gingen besprekingen aan vooraf, die geleid hebben tot een verhoging van de vergoeding voor de stad en een clausule over sitesharing. De stad krijgt 1500 euro per jaar indien er zich een andere operator op de mast van Mobistar zou installeren.
De N.V. Mobistar wil hiervoor op deze locatie een perceel grond huren. Het gaat meer bepaald om een buitenoppervlakte van 48m² voorzien om er een bovengrondse drager te plaatsen voor de antennes; de hiermee verbonden technische apparatuur, ondersteuning en kabels en het recht van doorgang voor de kabelgoten (boven en/of ondergronds), noodzakelijk voor de toevoer van de elektriciteit, de verbindingen naar het publieke geschakelde telefoonnet evenals de coaxkabels van het lokaal (radio-racks) naar de antennes.

Voor het origineel zie:
www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLJDE_20091126_005#debat .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie