GSM-operatoren zijn woedend over de Brusselse 3 volt per meter-norm.

woensdag, 25 november 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: 6minutes.be 21 nov. 2009

Gsm-operatoren fulmineren tegen Brusselse 3 volt per meter-norm

zaterdag 21 november 2009 - (tl) - De Brusselse regering loopt een grote vertraging op inzake de toepassing van en controle op zijn eigen mobiele stralingsnormen. En dat speelt in het voordeel van Proximus, zeggen Mobistar en Base, die scherp van leer trekken tegen de betrokken minister.

Het verhaal is al maanden oud: Brussels minister Eveline Huytebroeck slaagt er niet in om de procedures voor installatie van nieuws gsm-zendmasten rond te krijgen. Brussel wil een strenge stralingsnorm van 3 volt per meter gaan toepassen. Over de voor Belgi uitzonderlijke strengheid van die norm bestaat bij de operatoren ook veel discussie, maar daarover gaat het hier uiteindelijk niet. De norm had al van toepassing moeten zijn, maar de controle erop kan niet omdat de meetinstrumenten nog ontwikkeld en getest moeten worden. Zolang kunnen er geen nieuwe masten worden genstalleerd.

Mobistar en KPN Belgium (Base) zijn intussen ongeveer ziedend van woede. Zij zouden hun 3G-netwerk verder willen uitbouwen, maar mogen sedert januari 2009 geen antennes meer plaatsen. Proximus, dat dat al eerder had gedaan, is daarmee in het voordeel en elk uitstel begunstigt deze concurrente nog meer. Bovendien, zo zeggen Mobistar en Base, start over goed een half jaar het Belgisch Europees voorzitterschap, en krijgen we een hoofdstad van Europa waarin geen eerlijke concurrentie inzake telecommunicatie mogelijk is.

Voor het originele bericht zie:
www.6minutes.be/NL/Artikel.aspx?ArtikelID=16882&RubriekID=1 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie