Belgische Pers durft haar grootste adverteerders te trotseren.

donderdag, 29 oktober 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Laatste Nieuws 28 okt. 2009

Opm. Stopumts:
Charlie Teo is een van de drie Australische hersenchirurgen (naast Khurana en Bittar) die al tijden campagne voeren om mensen bewust te maken van het grote risico dat zij lopen bij het langdurig gebruik van mobiele telefonie Berichten%20Internationaal/3886 . Hun mening lijkt bevestigd te gaan worden door de Wereld Gezondheids Organisatie Berichten%20Nederland/4144 .
Wanneer durft de Nederlandse kwaliteitspers over dit onderwerp te publiceren?


Hersenchirurg waarschuwt voor straling gsm's en gadgets

''Beter voorkomen dan genezen'', dat is kort samengevat de mening van hersenchirurg Charlie Teo over de straling van gsm's en andere elektromagnetische gadgets en gebruiksvoorwerpen. ''Je kan maar beter je mobieltje op luidspreker zetten, je clockradio aan het voeteinde van je bed plaatsen en je microgolfoven pas openen als-ie gebiept heeft. En minstens acht uur slapen en goed eten om je weerstand op peil te houden.'' Tot zover zijn tips.

Nog maar eens een waarschuwing tegen die stralingen dus, hoewel wetenschappers er nog altijd niet uit zijn of ze nu al dan niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Die toestellen bestaan namelijk nog niet lang genoeg om duidelijke onderzoeksresultaten te boeken. Hersenchirurg Charlie Teo is wel iemand die met de mogelijke gevolgen van allerhande stralingen in aanraking komt. Hij opereert kankertumoren in de hersenen, vaak het soort dat zijn collega's niet aandurven.

Blootstelling vermijden
''Om op zeker te spelen zou ik blootstelling aan elektromagnetische stralingen zoveel mogelijk vermijden'', zegt hij. ''Zo raadt de Amerikaanse regering aan om alle elektrische apparatuur aan het voeteneind van je bed te zetten en niet aan het hoofdeinde. Elektrische dekens zouden moeten uitgezet worden voor je eronder kruipt en je moet zeker het biepen van je microgolf afwachten voor je die opent.''

Kleurshampoo
Ook sommige haarkleurshampoos zijn uit den boze, vooral de rode kleur, voor personen die vatbaar zijn voor hersenkanker. ''Al die stralingen zijn katalysators, die waarschijnlijk door een genetische voorbestemming van de patiënt kanker kunnen veroorzaken'', meent dokter Teo, in Australië een bekende arts door zijn optreden op televisie.

Hersenkanker weer in top tien
''Het aantal gevallen van hersenkanker stijgt'', weet hij. ''Niet enkel in Australië maar ook in andere landen. Het staat weer in de top tien van meest voorkomende kankers.'' Een recent nog niet openbaar gemaakt onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie zou aantonen dat er een ''significant verhoogd risico'' bestaat voor sommige hersentumoren door het langdurig gebruik tien jaar of langer) van gsm's.

Voor het originele artikel zie:
www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/1021875/2009/10/28/Hersenchirurg-waarschuwt-voor-straling-gsm-s-en-gadgets.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie