Gentse kinderarts vreest voor stralingsgevaar bij draadloos netwerk in Brugge.

vrijdag, 25 september 2009 - Categorie: Berichten Belgie

(Opm. Stopumts: De Heer Allein is geen kinderarts maar specialist Immunologie en Stolling, momenteel werkzaam voor het Rode Kruis Belgi).

Vrees voor Wifi-stralingsgevaar in Brugge
Kinderarts eist inspraak burgers
Bron: Het Nieuwsblad 24 sept. 2009

Gentse kinderarts vreest voor stralingsgevaar bij draadloos netwerk in Brugge.

De Gentse kinderarts Jan Allein is niet te spreken over de plannen van het Brugse stadsbestuur om te starten met gratis draadloos internet, overal in de stad. ''Er komt daardoor heel wat extra straling'', zegt hij.

Volgens de werkgroep Beperk de Straling moet het Brugse stadsbestuur wachten met de plannen om gratis draadloos internet aan te bieden.

''Het kan niet dat de burgers hier geen inspraak krijgen. De burgemeester was beter eerst naar de burgers gestapt met zijn plannen. Hij schendt artikel 23 van de grondwet, dat zegt dat de overheid haar burgers moet beschermen. Door dat draadloos netwerk komen er extra stralingen in Brugge'', aldus de kinderarts.

Hij vindt het draadloze netwerk ook overbodig. ''Voor wie moet het draadloos internet ingevoerd worden, toch niet voor de toeristen die hun laptop willen raadplegen aan het Minnewater?''

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) begrijpt de bezorgdheid van de werkgroep. Hij is echter niet van plan om het dossier af te voeren. ''De straling van die antennes is tweehonderd keer lager dan die van gsm-antennes. Dat is dus ruim onder de vereisten die in de toekomst gesteld zullen worden. Daarom willen wij dit dossier niet uitstellen'', zegt hij.

Voor het originele artikel zie:
www.zdnet.be/news/108101/vrees-voor-wifi-stralingsgevaar-in-brugge/ .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie