Concurrentievervalsing opzet of nalatigheid? Gsm-licentie Belgacom gratis verlengd

donderdag, 24 september 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron; zdnet.be 23 sept. 2009

Gsm-licentie Belgacom gratis verlengd
BIPT te laat om geld te vragen

Auteur: Pieterjan Van Leemputten

Gsm-licentie Belgacom gratis verlengd.

De gsm-licentie van Belgacom wordt gratis verlengd tot 8 april 2015. Volgens het hof van beroep in Brussel was telecomregulator BIPT te laat om een stilzwijgende verlenging tegen te gaan.

De beslissing van de rechtbank viel al op 20 juli, maar raakt nu pas bekend via het weekblad Trends. Belgacom kreeg in 1995 een licentie voor vijftien jaar, tot 7 april 2010. Het BIPT wou afzien van die stilzwijgende verlenging, maar deed dat niet binnen de opzegtermijn van twee jaar. Daarop ging Belgacom in beroep tegen de beslissing.

Ook in een tweede argument krijgt Belgacom gelijk. Zo heeft het BIPT de overlegprocedure niet gevolgd. De collega-regulatoren zouden de ontwerpbeslissing van de regulator pas een dag op voorhand hebben ontvangen, met het verzoek ten laatste de dag erna al te antwoorden.

Mobistar
Mogelijk komt de wanordelijke gang van zaken bij het BIPT ook Mobistar ten goede. Zo werd de haastige beslissing van de regulator genomen op 25 november 2008. Dat is twee dagen voor de opzegtermijn voor de licentie van Mobistar afloopt (27 november 2010).

De gratis verlenging betekent minder inkomsten voor de staat. Volgens Trends betaalde Belgacom destijds 223,1 miljoen euro voor de vijftien jaar durende licentie. Die wordt nu gerekt naar twintig jaar.

Voor het origineel zie:
www.zdnet.be/news/108044/gsm-licentie-belgacom-gratis-verlengd/ .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie