Belgische operator laat bellen over Wifi

maandag, 13 juli 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: ZDnet 13 juli 2009

Belgische operator laat bellen over Wifi

Cherry: telefoneren zestig procent goedkoper

Auteur: Pieterjan Van Leemputten

Een nieuwe gsm-operator wil vanaf 26 augustus in ons land uitpakken met een revolutionair concept. Mondial Telecom laat via zijn merk Cherry klanten bellen over Wifi. Zo belooft het tot zestig procent goedkoper te zijn dan de concurrentie.

Veel is er nog niet bekend over de operator. In een gesprek met de Franstalige krant La Libre Belgique zegt het bedrijf dat de techniek werkt op elk toestel met Wifi. Als het signaal wegvalt, schakelt het over op de mast van de operator zonder onderbreking.

Leuk detail: wie in het buitenland op een draadloos netwerk kan, betaalt er geen roamingkosten.

Een gewoon gsm-gesprek via Wifi wordt momenteel nog niet aangeboden bij de drie bestaande operatoren in Belgi. Toch biedt de techniek verschillende voordelen. Zo is er de kostenbesparing door alles via de internet te laten gaan. Bovendien kan een Wifi-signaal voor een optimale binnenhuisdekking zorgen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of Cherry zijn eigen zendmasten zal plaatsen, of als virtuele operator (MVNO) actief wordt op het netwerk van Proximus, Mobistar dan wel Base.

Voor het origineel zie:
www.zdnet.be/itprofessional/105031/belgische-operator-laat-bellen-over-wifi/ .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie