Man uit Ninove (bij Brussel) aangehouden wegens wifi-liften bij buurtbewoner.

donderdag, 09 juli 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Morgen 9 juli 2009

Ninovieter aangehouden na 'WiFi-liften' bij buurtbewoner

Een van de twee mannen die gisteren opgepakt werden nadat ze in het Oost-Vlaamse Ninove met een laptop aan het surfen waren op het draadloos netwerk van een buurtbewoner, is aangehouden voor hacking en heling. De laptop bleek gestolen, meldt het parket van Dendermonde.

WiFi-liften
De verdachten, 35 en 28 jaar oud, werden betrapt toen ze met hun voertuig geparkeerd stonden voor de woning van het slachtoffer aan de Oude Kaai in Ninove. Ze waren met hun laptop op het internet aan het surfen via het draadloos netwerk van de bewoner. De twee erkenden het zogenaamde 'WiFi-liften' maar zagen er geen graten in.

Aangehouden
Ze werden beiden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor hacking, omdat ze zich op onregelmatige manier toegang hadden verschaft tot het informaticasysteem van een derde. De 28-jarige man werd aangehouden voor hacking en heling, de andere man werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld. (belga/dea)


Voor het originele bericht zie:
www.demorgen.be/dm/nl/991/Multimedia/article/detail/922583/2009/07/09/Man-aangehouden-na-WiFi-liften-bij-buurtbewoner.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie