Ongunstig advies voor gsm-mast Nieuwenhove .''Telecomboeren vs. Gemeentebesturen''.

dinsdag, 14 april 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Stadsomroep.com 13 april 2009

Gemeente verleent ongunstig advies voor gsm-mast Nieuwenhove

Gemeente verleent ongunstig advies voor gsm-mast Nieuwenhove.

Oostkamp,
Een tijd geleden deed BASE een aanvraag voor het plaatsen van een verlichtingspyloon met gsm-zendmast in de Kortrijksestraat. Naar aanleiding hiervan werd een openbaar onderzoek ingesteld. Hierop kwamen 304 bezwaren. Het College van Burgemeester en Schepenen verleent op basis van het onderzoek een ongunstig advies aan het Agentschap R-O Vlaanderen.

Het gemeentebestuur heeft het dossier met de bijhorende bezwaren onderzocht. Uit het dossier blijkt niet dat het principe van mastsharing ten gronde onderzocht geweest is. Dit is nochtans essentieel gezien de mast van Mobistar zich op amper 100 meter bevindt. De locatie ligt ook vlakbij het woongebied Nieuwenhove. Dit zijn de voornaamste redenen waarom de gemeente ongunstig advies verleent voor dit dossier aan Agentschap R-O Vlaanderen.

Aan het Agentschap R-O Vlaanderen werd gevraagd om de bezwaren m.b.t. mogelijke gezondheidsrisico’s door de aanvrager verder te laten onderzoeken of duidelijker aan te tonen dat dit niet het geval is.

Een aantal andere elementen uit de bezwaren blijken na onderzoek ongegrond, zoals onder meer het feit dat het uitzicht op het landschap verstoord zou worden, want het gaat om een verlichtingspaal met antenne bovenop.

Het is overigens bitter weinig waarschijnlijk dat het negatief advies van het gemeentebestuur iets uithaalt. Op tal van andere plaatsen blijken de telecomboeren beduidend meer gewicht in de Brusselse schaal te kunnen werpen dan de gemeentebesturen...

Voor het origineel zie:
www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27454 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie