Nederlandse artsen luiden alarmbel voor gsm-straling

maandag, 06 april 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: HLN.be 6 april 2009

Nederlandse artsen luiden alarmbel voor gsm-straling

Vijftig artsen doen woensdag in Den Haag een beroep op de politiek om de blootstelling aan elektromagnetische straling, zoals door umts-masten en mobieltjes, te verminderen. De ondertekenaars van de oproep zien een verband tussen toegenomen straling in de leefomgeving en de toename van chronische aandoeningen met onduidelijke oorzaken.

Selectief met bronnen
Volgens de artsen moet het stralingsniveau omlaag, bewuste omgang met stralings- en elektrische apparatuur worden gestimuleerd en beleid worden toegepast op basis van wetenschappelijke publicaties in gezaghebbende wetenschappelijke tijdschriften. De Nederlandse 'Gezondheidsraad' zou selectief met zulke bronnen omspringen.

Symptomen
De artsen zeggen voldoende voorbeelden te zien in de dagelijkse praktijk; klachten die volgens wetenschappers en patiënten aan straling worden geweten zijn onder meer hartkloppingen, concentratie- en geheugenstoornissen, hoofdpijn, moeheid, stress en slaapstoornissen.

Ook binnenshuis
Volgens de ondertekenaars kunnen mensen ook beste draadloze binnenhuistelefoons de deur uit doen en vervangen door exemplaren met een snoer. Ook zendinstallaties voor mobiele communicatie, hoogspanningsleidingen en elektrische huishoudelijke apparatuur zenden schadelijke straling uit, waarschuwen ze.

Voor het origineel zie:
www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/809392/2009/04/05/Nederlandse-artsen-luiden-alarmbel-voor-gsm-straling.dhtml .
Deze laatste link werkt niet meerLees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie