Monumentale gsm-mast te Kortrijk

vrijdag, 20 maart 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Het Nieuwsblad. be 20 maart 2009

Monumentale gsm-mast op De Lange Munte

KORTRIJK - De stad Kortrijk geeft een positief advies voor de bouw van een gsm-mast op De Lange Munte. De antenne wordt zo goed als mogelijk geïntegreerd in de omgeving.
Op de Lange Munte komt een gsm-mast van 34 meter hoog. De mast krijgt transparante schalies die van binnenuit kunnen verlicht worden. Daardoor krijgt de constructie het uitzicht van een monumentale spits, anders dan een klassieke mast. De technische cabines komen ondergronds. Naast Proximus gaan Base en Mobistar er ook gebruik van maken. De mast komt tussen de parking en het voetbalterrein om de visuele hinder te beperken.

Wout Maddens, schepen van Ruimtelijke Ordening (Open VLd): 'We keuren niet alles zomaar goed en blijven bezorgd voor de omgeving. Zo adviseerden we een aanvraag van Ericsson voor een mast langs de R8 bij de Sionwijk negatief. De aanvrager wordt verzocht verder van de woonomgeving te blijven. Een koninklijk besluit legt ook normen op die vier keer strenger zijn dan die van de Wereldgezondheidsorganisatie. De pyloon aan de Bad Godesberglaan wordt een uniek herkenningspunt voor de sportcampus. De omwonenden gaat nu wellicht wel akkoord met de plaatsing. Dat doen ze nog altijd niet wat het crematorium betreft. Dat wordt eveneens in die buurt gebouwd. (vkk)

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=1B281KK2 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie