Ook in Belgi verontwaardigde reacties op jaarbericht Nederlandse Gezondheidsraad

vrijdag, 20 maart 2009 - Categorie: Berichten Belgie

De Belgische kranten nemen net als de Nederlandse collega's klakkeloos het persbericht over van de Nederlandse Gezondheidsraad, maar men is wel zo integer om meteen relevante links over de schadelijke gezondheidseffecten van mobiele telefonie te vermelden. Interessant zijn de vele verontwaardigde reacties uit de bevolking.

Bron: hln.be 19 maart2009

''Geen enkel bewijs voor gezondheidsklachten door straling van gsm''
Niet de daadwerkelijke straling van onder meer gsm's en draadloze computernetwerken maar de veronderstelling eraan te worden blootgesteld leidt tot gezondheidsklachten. Dat is de ontnuchterende conclusie van de Nederlandse Gezondheidsraad in het vandaag verschenen Jaarbericht Elektromagnetische velden.

''Geen enkel bewijs''
Volgens de raad wijst geen enkel kwalitatief hoogwaardig onderzoek tot op heden op gezondheidsproblemen door blootstelling aan de zogeheten ''radiofrequente velden'' in de woonomgeving.

De raad schrijft in het jaarbericht dat het beeld dat uit de bruikbare gegevens naar voren komt, is ''dat er geen oorzakelijk verband is tussen blootstelling en het optreden van gezondheidsklachten als hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, jeuk en warmtesensaties. Wie vermoedt dat hij aan blootstelling onderhevig is, rapporteert genoemde klachten eerder dan iemand die denkt niet blootgesteld te zijn.'' (anp/mvl)

* Lees ook: Franse kinderen mogen niet meer bellen met gsm
* Lees ook: Nieuwe studie: ''50% meer kans op kanker door gsm''
* Lees ook: Walloni keurt beperkte stralingsnorm goed

Voor het originele bericht met de vele reacties, de bovengenoemde zeer goede links en een informatieve korte video zie:
www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/779603/2009/03/19/Geen-enkel-bewijs-voor-gezondheidsklachten-door-straling-van-gsm.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie