Binnenkort gratis gezondheidsschade in heel België.

dinsdag, 06 januari 2009 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Standaard, 6 januari 2009

(Opm. Stopumts: aan dit bericht wordt nog een juridische notitie toegevoegd m.b.t. het aansprakelijkheidsrecht)

Nieuwe operator Mobile Vikings maakt mobiel internetten gratis
Bekijk de pagina uit de krant

BRUSSEL - Een nieuwe telecomoperator wil zijn klanten gratis mobiel internet aanbieden.
'Net zoals iedere bewoner van deze aardbol recht heeft op drinkbaar water, energie en onderwijs, vinden wij dat iedereen toegang moet hebben tot informatie en digitale diensten.' Met die boude stelling vat de Hasseltse gsm-provider Mobile Vikings in één zin zijn mission statement samen. Het bedrijf wil aan al zijn voice-klanten ook gratis mobiel internet aanbieden. Achter Mobile Vikings zit City Live, een bedrijf dat mobiele gsm-applicaties ontwikkelt.

'In Nederland heb je al een flat fee van 10euro per maand waarmee je zoveel mag surfen als je wil', zegt ceo Frank Bekkers. 'Zulke prijzen zijn totaal onbekend in ons land. Het is dus niet te verwonderen dat nauwelijks 0,3% van de bevolking mobiel internet heeft op zijn gsm. In Nederland is dat 15%, in Spanje zelfs 20%.'

Om een en ander te financieren, past Mobile Vikings volgens zijn website 'een alternatief transactie-gebaseerd businessmodel' toe. Klinkt mysterieus, maar het blijkt gewoon om reclame te gaan. 'Elke dag zullen onze klanten maximaal één commercieel voorstel krijgen', legt Bekkers uit. 'Als de klant besluit om er op in te gaan, moet de verkoper ons een fee betalen.' Het idee daarachter is min of meer vergelijkbaar met de website iBood.com, zegt de ceo. Ook die biedt dagelijks één product aan dat dan tegen een dumpingprijs verkocht wordt. Het is ook de bedoeling om de aanbiedingen af te stemmen op het profiel van de gebruikers. Achttienjarigen zullen dus geen offertes over steunkousen te zien krijgen.

Vanaf begin volgende maand wil Mobile Vikings officieel van start gaan. Met welke operator er wordt samengewerkt, wil Bekkers nog niet kwijt. 'We hebben al van alledrie voorstellen gekregen. Als het concept aanslaat, willen we later niet alleen internet gratis maken, maar ook de gesprekskosten verder naar beneden duwen.' Bellen bij Mobile Vikings zal binnen België 0,24 euro per minuut kosten. Een sms'je kost 10eurocent, maar je krijgt er eerst duizend gratis.

Om je te kunnen inschrijven voor Mobile Vikings moet je je eerst registeren met een cijfercode. Die kan je bekomen door je mailadres op de website van het bedrijf achter te laten, of door er naar te hengelen op de Facebook-groep van Mobile Vikings. Volgens Bekkers zouden al 2.000 van zulke codes uitgedeeld zijn. In de toekomst wil het bedrijf ook VoIP-telefonie (internettelefonie) aanbieden. (fpe)

Voor het origineel zie:
www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0M24MVJC .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie