Test-Aankoop vernietigend over gsm-chip. Misleide klanten krijgen geld terug

dinsdag, 16 december 2008 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: De Standaard 15 december 2008

Test-Aankoop vernietigend over gsm-chip

Test-Aankoop is ronduit vernietigend over de gsm-chip van Omega Pharma, die schadelijke straling zou tegenhouden. Uit de labotests blijkt dat de E-Waves-Phone-Chip geen enkele invloed op de gsm uitoefent, zegt Test-Aankoop.
Het labo voerde gestandaardiseerde SAR-tests uit waarbij de hoeveelheid energie wordt gemeten die door het hoofd wordt geabsorbeerd. De metingen gebeurden met en zonder chip, verschillende frequenties werden gebruikt en de chip werd aangebracht op verschillende plaatsen van de gsm.

Er werd geen enkel verschil gemeten, zegt Test-Aankoop. Overigens bevat de chip geen enkele energiebron, batterij of een ander actief chipelement, blijkt uit de tests.

Test-Aankoop vindt ook dat Omega Pharma de ongerustheid bij de bevolking over elektromagnetische velden versterkt. Daarnaast 'misbruikt' de firma gedeeltelijke conclusies uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie voor eigen commercile doeleinden. 'Dit is onethisch', klinkt het.

Test-Aankoop hekelt tevens het feit dat de chip verkocht werd in apotheken, een verkoopskanaal dat het vertrouwen geniet van de consument. Voor Test-Aankoop is het hoog tijd dat de sector ingrijpt. 'De apotheker moet immers in de eerste plaats een beoefenaar zijn van de gezondheidszorg en geen verkoper van gadgets.'

Voor het origineel zie:
www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15122008_077&ref=nieuwsoverzicht .

Klanten kunnen hun geld terugkrijgen zie:
www.ikbelveiliger.be/nl/ .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie