Omega Pharma haalt omstreden chip uit de handel

maandag, 15 december 2008 - Categorie: Berichten Belgie

De omstreden anti-straling chip waarvoor wij eerder al waarschuwden Berichten%20Internationaal/3126 . is vandaag door de producent uit de handel genomen:

Bron: Het Belang van Limburg 15 december 2008

Omega Pharma haalt gsm-chip terug uit de rekken

De E-Waves Phone Chip is niet meer verkrijgbaar bij de apotheek. Omega Pharma haalt de chip, die schadelijke gsm-stralen zou neutraliseren, al na minder dan een week uit de rekken. Volgens het bedrijf werkt het toestelletje onvoldoende.

Vorige week stelde Omega Pharma trots een computerchip voor die gsm-gebruikers kon beschermen tegen de opwarming van hun hersenpan. Voor 38,95 euro kon je de chip kopen bij de apotheek.

Nieuw onderzoek
Maar onmiddellijk na de lancering zorgde het product al voor opschudding. Verschillende wetenschappers en politici uitten kritiek op de chip. Omega Pharma startte daarop een nieuw onderzoek.

''De eerste testen tonen dat de chip het thermisch effect van gsm-verbruik licht vermindert, maar niet in de mate van de vroeger getoonde resultaten'', luidt het nu.

Stopzetten
''Deze conclusie, en rekening houdend met de autoriteit van de artsen en professoren die kritiek hadden, heeft Omega Pharma besloten de verkoop aan de apotheken stop te zetten.''

''Omega Pharma en CEO Marc Coucke wensen zich te verontschuldigen voor de ontstane opschudding na de lancering.''

Ontevreden klanten die de chip vorige week al aanschaften, kunnen hun geld terugkrijgen via deze website.

Voor het origineel zie:
www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/onlinenieuws-omega-pharma-haalt-gsm-chip-terug-uit-de-rekken.aspx?art=%7Bdb58e9ea-cac6-44d2-b557-bf84904e5cb8%7D .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie