Zes tips voor ouders met kinderen in het blad Klasse Ouders

dinsdag, 21 oktober 2008 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: Klasse Ouders 20 oktober 2008

Nieuws

Kind met gsm veilig?

Drie op vier jongeren onder de zestien hebben een gsm waar ze regelmatig mee bellen en sms’en. Is dat gezond? Vandaag kan niemand het met zekerheid zeggen. Een nieuw onderzoek dat dit weekend uitlekte zegt van wel. Andere onderzoeken beweren van niet. Omdat de gsm nog niet zo lang bestaat, weten onderzoekers niet precies wat nu precies de gevolgen zijn van mobiel bellen. Zeker is wél dat kinderen gevoeliger zijn voor straling dan volwassenen.

.Zes tips voor gezonder gsm’en

Koop een gsm met een lage stralingswaarde (0,6 watt per kg of minder).
Beperk je eigen gsm-gebruik. Jij bent het voorbeeld voor je kinderen.
Raad je kinderen aan om sms’jes te sturen in plaats van te bellen. Dat verzenden duurt maar een fractie van een seconde. Als ze thuis willen bellen, stel het vast toestel voor.
Willen ze toch mobiel bellen, zorg voor een oortje. Zo houd je de telefoon verder van je lichaam en hersenen. Vertel je kinderen ook dat ze best bellen op plaatsen met een goed bereik. De telefoon hoeft dan geen krachtige signalen te verzenden om de zendmast te bereiken.
Een gsm stop je best in een aparte tas in plaats van in je broek- of borstzak.
Laat je kind zijn gsm niet op zijn lichaam dragen. Stel een vaste plaats voor waar ze de gsm kunnen leggen als ze hem niet nodig hebben of gaan slapen.

Voor het origineel zie:
www.klasse.be/ouders/addcomment/6718 .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie