Belgische Minister Onkelinx schikt zich naar de Hoge Gezondheidsraad: zendmasten 3V/m

vrijdag, 17 oktober 2008 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: deMorgen.be 17 oktober 2008

Onkelinx zal aanbevelingen over GSM -masten volgen

Het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx heeft laten weten dat de minister zich zal schikken naar de aanbevelingen van de Hoge Raad voor de Gezondheid over de GSM-masten. Er zou een norm van 3 volt per meter moeten worden opgelegd voor de GSM-masten.

De Hoge Raad deed de voorbije jaren al een paar keer de aanbeveling om de normen te verstrengen en die van 20,6 V/m naar 3V/m te brengen. De raadgevingen bleven tot op vandaag dode letter.

''Een nieuwe aanbeveling van de Hoge Raad voor de Gezondheid over de GSM-masten is in voorbereiding en de minister zal zich ernaar schikken'', luidt het op het kabinet. Eind oktober is een vergadering gepland met de operatoren om de implementatie te bekijken. Het merendeel van de masten is al conform: 80 procent van de 900MHz antennes zendt nu al uit tegen 3 V/m. (belga/tdb)

Opm. Stopumts: Deze zendnorm ligt een factor 20 lager dan in Nederland

Lees het origineel op:
www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/455185/2008/10/17/Onkelinx-zal-aanbevelingen-over-GSM--masten-volgen.dhtml .Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie