Brusselse overheid tekent 5G-protocol met operators

maandag, 23 juli 2018 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.telecompaper.com/nieuws/brusselse-overheid-tekent-5g-protocol-met-operators--1253741
23 juli 2018

De regering van Brussel heeft overeenstemming bereikt over de samenwerking met de mobiele netwerk operators over de ontwikkeling van 5G-netwerken in de hoofdstad. De regering heeft een protocol ondertekend met Proximus, Telenet en Orange Belgium met betrekking tot milieufactoren, gezondheid, economie en werkgelegenheid, smart city en toekomstige investeringen. Dat schrijft 7sur7.be. Bovendien zijn er afspraken gemaakt over een platform voor verdere gesprekken, zegt Rudi Vervoort, de minister president van de Brusselse regio.

De operators kwamen overeen om de 'BAT' (Best Available Technology) methoden en technieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat de elektromagnetische straling van de netwerken tot een minimum wordt beperkt en de dekking wordt gemaximaliseerd. Er moeten lokale informatiesessies worden gehouden om de impact met bewoners te bespreken.

Het regionale arbeidsbureau Actiris zal ook samenwerken met de operators om hun vacatures te vervullen en opleidingen te ontwikkelen.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie