Teken de petitie tegen verplichte slimme meters!

dinsdag, 03 april 2018 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: mailchi.mp/e51eb40ec636/petitie-tegen-verplichte-slimme-meters
Beperk de Straling
2 april 2018

Vanaf 2019 wil de Vlaamse overheid digitale/slimme meters beginnen uitrollen. Het decreet hierover wordt gestemd in het Vlaams Parlement na de Paasvakantie.

Deze digitale elektriciteitsmeters zijn uitgerust met een communicatiemodule verbonden met het 4G-netwerk van Proximus. Daar bovenop zullen overal digitale gasmeters worden geïnstalleerd die draadloos verbonden zijn met de elektriciteitsmeter.

Minister van Energie, Bart Tommelein (Open VLD), wil deze meters verplicht maken. Dat betekent dat men bij u thuis, in uw eigen woonst, verplicht twee draadloze zenders zal komen plaatsen. In het buitenland blijkt dat dergelijke meters honderden tot zelfs duizenden stralingspulsen per dag kunnen uitzenden.

Daar bovenop komt nog eens de straling van alle meters die bij uw buren worden geplaatst en deze extra straling zal vanaf nu aanwezig zijn overal waar u komt (familie, vrienden, werk, winkels, …). Wellicht zal al dat bijkomende dataverkeer ook extra capaciteit vereisen van het 4G-netwerk en dus extra zendantennes.

Het is ongezien dat de overheid mensen in hun eigen huis verplicht wil gaan blootstellen aan straling die de Wereldgezondheidsorganisatie officieel classificeerde als potentieel kankerverwekkend.

Een petitie werd opgestart om Minister Tommelein en de Vlaamse Parlementsleden op te roepen om een mogelijkheid tot opt-out in de wetgeving te voorzien. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om de blootstelling aan 4G-straling te weigeren, hetzij via de keuze voor een bekabelde digitale meter, hetzij via het verwijderen van de communicatiemodule uit de meter.

Nog beter zou zijn om een 'opt-in' systeem te hanteren waarbij de slimme meter enkel wordt geïnstalleerd bij mensen die daar expliciet naar vragen.

We roepen de parlementsleden op om tegen het decreet in haar huidige vorm te stemmen.

Teken daarom de volgende petitie en stuur ze door naar zoveel mogelijk mensen!

www.change.org/p/minister-tommelein-geen-verplichte-invoering-slimme-meters

Teken ook deze petitie die een Brusselse advocaat lanceerde tegen de uitrol in heel België, want ook in Brussel en Wallonië wordt de komst van slimme meters voorbereid.


Zie bovenstaande link voor meer informatieLees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie