NMBS-baas Sophie Dutordoir: “Er komt geen wifi op de trein”

dinsdag, 24 oktober 2017 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.gva.be/cnt/dmf20171023_03148251/nmbs-baas-sophie-dutordoir-er-komt-geen-wifi-op-de-trein
23 okt. 2017

De NMBS zal geen wifi aanbieden in haar treinen. Dat heeft de nieuwe ceo van het spoorbedrijf, Sophie Dutordoir, gezegd. “Het is te duur en de telecomoperatoren hebben mij bevestigd dat het hele spoornet tegen eind 2018 volledig gedekt zal zijn door 2G, 3G en 4G.”
De NMBS zal dus niet het voorbeeld van verschillende buitenlandse spoorwegmaatschappijen volgen. Onder meer in Groot-Brittannië, Nederland, Zweden, Finland en Letland is er wifi op (sommige) treinen. In België is er enkel wifi op een aantal buitenlandse hogesnelheidsverbindingen.

Vorig jaar waren er drie maanden lang testen met mobiel internet op de trein. Reizigers konden gratis wifi uittesten in twee eersteklassewagons op de lijn Eupen-Oostende. Na de test klonk het dat de NMBS bezig is met de uitwerking van een businessmodel rond wifi in de trein, maar nu heeft Dutordoir dus te kennen gegeven dat het er niet meer van komt.

Advertentie

In verschillende Belgische stations is er momenteel wel al draadloos internet beschikbaar via de wifi-hotspots van de telecomoperatoren Telenet en Proximus, maar de NMBS werkt ook aan een eigen wifi-aanbod voor de grootste stations.

Van de regen in de drup (of omgekeerd). Een volledige dekking met de 2G, 3G en 4G masten buiten de trein en dus extra stralende smartphones in de trein.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie