Water-link kiest vandaag voor de technologie van morgen

maandag, 02 januari 2017 - Categorie: Berichten Belgie

Bron: www.water-link.be/water-link-kiest-vandaag-voor-de-technologie-van-morgen
23 juni 2016

Een beetje verlaat, maar we hadden dit nog niet gezien.


Donderdag 23 juni werd een concessieovereenkomst getekend voor de plaatsing van slimme meters in Antwerpen. Water-link werkt hiervoor samen met  de joint-venture ENGIE Fabricom - Hydroko en scoort meteen ook een primeur in België met dit project, dat innovatief en potentieel disruptief is.
Initieel wordt er gestart met een opstelling van 1000 slimme meters in testfase gedurende in principe een periode van 1 jaar.  Na een positieve evaluatie van het proefproject kan er worden overgegaan tot een volledige uitrol van ongeveer 205.000 slimme meters die geplaatst zullen worden over een periode van 3 à 4 jaar.
Concreet betekent dit dat tegen einde 2020 elke Antwerpenaar een slimme watermeter zal hebben.  Hierdoor wordt  het mogelijk om dagelijks van op afstand de watermeterstand uit te lezen, dankzij het globale SIGFOX Internet-of-Things netwerk, waarvan ENGIE M2M de nationale netwerkoperator is voor België.  

Vanwege de straling is dit niet slim maar dom.Lees verder in de categorie Berichten Belgie | Terug naar homepage | Lees de introductie