'Migraine kost bedrijfsleven jaarlijks 1,7 miljard'

maandag, 07 september 2015 - Categorie: Artikelen

Bron: www.nu.nl/gezondheid/4120897/migraine-kost-bedrijfsleven-jaarlijks-17-miljard.html
7 sept. 2015


Drie miljoen Nederlanders lijden aan migraine. Iedere dag hebben ruim 70.000 mensen een aanval van deze ernstige vorm van hoofdpijn. Dat kost het bedrijfsleven elk jaar 1,7 miljard euro.
Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank.

Volgens Rob van Doorn, de directeur van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, kunnen deze kosten eenvoudig worden teruggebracht. ''De economische kosten van migraine zijn hoog omdat patiënten op het moment van een aanval onmogelijk door kunnen werken. De pijn is zo hevig en vaak misselijkmakend, dat mensen weinig anders kunnen dan zich ziek te melden en naar huis te gaan'', zegt Van Doorn tegen de Telegraaf.

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn leven migraine. Ruim een derde van alle migraine patiënten (37 procent) denkt mogelijk te maken te hebben met spanningshoofdpijn, wat betekent dat zij wellicht verkeerd of onvoldoende behandeld worden.

Goede behandeling
''Werkgevers moeten zich realiseren dat migraine een serieuze aandoening is. Het is niet zomaar een hoofdpijntje,'' vindt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten. ''Werknemers met migraine verzuimen naar schatting gemiddeld drie tot zeven dagen extra als gevolg van hun ziekte, en dat is lang niet altijd nodig als tijdig een goede behandeling is gevonden.''

Om het bewustzijn rondom migraine te vergroten, organiseren de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra en Novartis Consumer Health deze week de tweede editie van de Migraine Week.

Vervangen van WiFi en DECT telefoons zou ook wel eens een goede remedie kunnen zijn om het aantal en de ernst van de klachten te verminderen.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie