''Deze mast wordt omgezaagd''

dinsdag, 31 januari 2006 - Categorie: Artikelen

31 januari 2006

''Vanochtend vroeg ben ik begonnen met het omzagen van deze mast''. Dat meldt Peter Soudant uit Cadier en Keer, een dorp bij Maastricht. Hij bedoelt het vooralsnog figuurlijk, maar kwaad is hij wel.

''Die UMTS-mast is zonder vergunning neergezet. Hij is in werking, want het kastje bij de schotel zoemt. Omwonenden zijn vandaag begonnen met een handtekeningenactie. Het stoort mij ontzettend dat het op deze manier moet. Straks wordt een mismaakt kind in de buurt geboren en dan is het te laat. Als ik als burger zoiets zonder vergunning zou doen, waren de rapen gaar. Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt me hier op zijn plaats.'' Met die gedachte heeft Soudant zijn zaag gepakt en zich gereedgemaakt voor het omzagen (zie foto).

In het Limburs Dagblad stelt een woordvoerder van Vodafone, dat er geen bewijzen zijn voor schadelijkheid van de straling. Hij stelt ook, dat de antennes niet in gebruik zijn. Hoewel de mast illegaal is geplaatst, valt van de politiek (gemeente Margraten) weinig te verwachten, denkt Soudant. ''Ik word ook moe van het brave gedoe, met handtekeningen en zo. Daarom vraag ik het Groenfront en omwonenden om mij een handje te helpen. Met de kap van de Schinveldse bossen nog vers in het geheugen kunnen we er een mooi feest van maken.''

.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie