Antennebureau vernieuwt website

dinsdag, 31 januari 2006 - Categorie: Artikelen

31 januari 2006

www.Antennebureau.nl geeft geen informatie over niet-thermische effecten

Het antennebureau heeft zijn website vernieuwd. Het register geeft nu alleen nog op een schaal van 500 meter de antenne-installaties aan met de bekende blauwe bolletjes. Aan de linkerzijde van de pagina is de categorie 'zorgverlener' toegevoegd. Bij de links worden de websites van Platform Gezondheid en Milieu ( www.gezondheidenmilieu.nl , met het factsheet over straling), de werkgroep elektrische overgevoeligheid WEO ( www.electroallergie.org/ ) en de website www.stopumts.nl niet genoemd.

Zoals te verwachten staat op de website geen informatie over de niet-thermische effecten van niet-ioniserende elektromagnetische straling.''Tot nog toe is naar de mening van de Gezondheidsraad in geen van de onderzoeken een duidelijk niet-thermisch effect aangetoond dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. De Gezondheidsraad vindt verder onderzoek echter wel noodzakelijk.''

Dat is alles wat het antennebureau over de niet-thermische effecten meldt. Het komt vreemd over, alsof Nederland wordt geregeerd door de Gezondheidsraad. De overheid negeert al het peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek waaruit een verdubbeling van de kans op een hersentumor na tien jaar mobiel bellen blijkt. De overheid legt alle aanwijzingen voor schadelijkheid van de elektromagnetische velden van antennes opzij.

Een vreemde situatie, waarin Economische Zaken advies geeft aan burgers en zorgverleners over hun welzijn en gezondheid. Burgers en organisaties die dat doen, worden op de vingers getikt door de Inspectie voor de Volksgezondheid.

De website bevat zoals voorheen enkele sprookjes. Antennes zouden alleen horizontaal stralen (zonder lobben) en een dak zou bescherming bieden doordat het de straling dempt. Een aantasting van het welbevinden zou niet schadelijk zijn voor de gezondheid (terwijl de World Health Organisation gezondheid definieert als welbevinden).

De website is vernieuwd, maar de koers is hetzelfde, met Economische Zaken aan het roer.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie