De gevaren van straling (en wat je eraan kan doen)

zondag, 15 maart 2015 - Categorie: Artikelen

Bron: www.ahealthylife.nl/de-gevaren-van-straling-en-wat-je-eraan-kan-doen/ .
12 maart 2015


Volgens de Nederlandse overheid kan elektromagnetische straling helemaal geen kwaad voor onze gezondheid. Ondertussen wordt WiFi op steeds meer Europese scholen verboden. Dat kan ik slecht met elkaar rijmen. Is straling echt zo onschadelijk zoals de overheid zegt of zijn er ook andere bewijzen?

Bewijzen dat straling schadelijk kan zijn:

Australische onderzoekers hebben vastgesteld dat de straling van GSM en WiFi kan zorgen voor DNA schade aan menselijk sperma (1).

Er is een verband waargenomen tussen GSM straling en oorspeekselklierkanker (2).

Israëlische onderzoekers ontdekte in 2012 dat enzymen en speeksel bij GSM gebruikers drastisch waren verminderd. Hun conclusie was dat GSM gebruik oxidatieve stress in het lichaam kan geven (3).

Onderzoekers zagen een verminderde botdichtheid bij mensen die de hele dag met een GSM in hun broek lopen (4). Het gaat hier dan wel om het botgebied direct achter de GSM.

Volgens onderzoek kan prenatale blootstelling aan GSM straling zorgen voor ADHD op latere leeftijd (5).

Twee Zweedse studies hebben aangetoond dat het gebruik van een mobiele telefoon het risico op een tumor in de hersenen verhoogt (6).

De gezondheidsraad van Israël raadt draadloze DECT huistelefoon met klem af vanwege de extreme hoeveelheden straling (7).

Het antioxidant gluthation neemt drastisch af door WiFi-straling (8). Gluthation is het sterkste en belangrijkste antioxidant in het menselijk lichaam. Onze weerstand is er grotendeels van afhankelijk.

Werken met een laptop op schoot kan bij mannen een drastische vermindering van het sperma zorgen (9).

De International Agency for Research on Cancer (IARC) concludeert op basis van grondige studie dat er een verband kan zijn tussen de vorming van kanker en de straling van mobiele telefoons (10).

De typische WiFi-straling van 2,4 GHz zorgt bij ratten voor oxidatieve stress in het bloed (11). Het supplement L-carnitine kon de schade helpen voorkomen, selenium had geen invloed.

GSM 900 straling verminderde bij ratten de geheugenfuncties ernstig (12).

Gepulseerde digitale straling heeft een groot effect op het cognitieve functioneren van met name ouderen en kinderen (13).

International Journal of Radiation Biology laat weten dat elektromagnetische straling het DNA kan veranderen met een verhoogd risico op kanker als gevolg (14).

Wetenschappers ontdekten dat de korte termijn effecten geen risico’s met zich mee brengen, terwijl langdurige blootstelling weldegelijk voor tumoren in het oorgebied kunnen zorgen (15).

In 2006 ontdekte andere onderzoekers ook weer dat gebruik van draadloze telefoons het risico op benigne hersentumoren laten toenemen (16).

Een verkennend Indisch onderzoek ontdekte dat mobiele telefoongebruikers geconfronteerd kunnen worden met schade aan het genetische materiaal in hun lichaam (17).

Volgens onderzoek kan het DNA breken door de straling van GSM telefoons (18). Ze hebben uitgesloten dat dit kwam door warmte, het kwam echt door straling.

Zelfs de World Health Organisation noemt GSM-straling mogelijk kankerverwekkend (19).

De straling van mobiele telefoons kunnen de diepte van je slaap ernstig verstoren (20). Ook het slaaphormoon melatonine kan door WiFi-straling verminderen (21).

De zaadkwaliteit van mannen, en daarmee de vruchtbaarheid, kan ernstig teruglopen door het dragen van een GSM in de broekzak (22).

Na een draadloos telefoongesprek is er duidelijk een veranderde hersenactiviteit waar te nemen (23).

Tientallen wetenschappers waarschuwen voor de gevaren van straling. De Duitse overheid raad WiFi voor thuis zelf met klem af (25).

Geen sluitend bewijs, maar wel het noemen waard, is het kleinschalige onderzoek op een Deense school. Deze leidde tot veel ophef toen men het resultaat bekeek van ontkiemde zaden in een WiFi-rijke en WiFi-arme ruimte. Het verschil was gigantisch:

Voor het complete verhaal, waarin ook doorgelinkt kan worden naar de originele publicaties (1) t/m (25), zie de link bovenaan.

Zie ook:


www.earth-matters.nl/18/10703/straling-en-electrosmog/de-bewezen-gevaren-van-straling-en-wat-je-eraan-kan-doen .



Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie