Spijkerbroek beschermt drager tegen digitale dieven (en straling? of toch niet?)

zondag, 21 december 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3814053/2014/12/18/Spijkerbroek-beschermt-drager-tegen-digitale-dieven.dhtml .
18 dec. 2014


Hij kost 130 euro, maar daar krijg je ook wat voor. Een hippe jeans die je beschermt tegen onverlaten die proberen je digitale gegevens te jatten. Softwaremaker Norton claimt dat de broek de drager beschermt tegen nagenoeg iedere digitale dief.
Dat doet men door in de zakken van de broek een speciale zilverkleurige beschermlaag in te naaien die ieder draadloos signaal van buiten blokkeert. Dieven kunnen hierdoor niet langer de RFID-communicatiechips hacken, waarmee ze betaalgegevens en andere digitale gegevens stelen van de eigenaar van hun digitale apparaten.

Snelgroeiend
Norton heeft de jeans ontwikkeld samen met spijkerbroekenmaker Betabrand. Het draadloos stelen van digitale gegevens is volgens de ontwikkelaars een snelgroeiend probleem waarvan steeds meer mensen het slachtoffer worden.

Het is de bedoeling dat de broek en een soortgelijk denimjack vanaf februari 2015 in de winkels liggen, als eerste in de Verenigde Staten, zo meldt de BBC.

Tegelijkertijd zijn er meerdere initiatieven op dit gebied gaande. Zo zijn er ook al portemonnees die je bankpassen met RFID-chip beschermen in de handel en zijn er ook maatpakken in ontwikkeling, die voorzien zijn van een metaaldraad die kwaadwillende pogingen hackers moeten weren.

Dit soort kleding zal een gedeeltelijke bescherming tegen RF straling kunnen geven, maar kan averechts werken als de smartphone steeds contact zoekt met het internet en dan voluit staat te stralen omdat het contact met de zendmast of WiFi hotspot ernstig belemmerd wordt door de geleidende kleding, tenzij deze alleen aan de lichaamszijde is aangebracht en niet rondom de smartphone.

Zie ook:

www.bbc.com/news/technology-30513497 .
17 dec. 2014Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie