GGD: 'Knokken voor Gezondheid'

vrijdag, 12 december 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: interview in het Eindhovens Dagblad van 12 dec. 2014

De geinterviewde is Hugo Backs, directeur van de landelijke koepel van de 25 regionale GGD'en en de 25 GHOR-bureaus (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).
Uit het interview citeren we:


'.......... Het gaat met name over de intensieve veehouderij. Zo'n toets is volgens Backs bij uitstek een taak voor de GGD.

maar wordt dat geen nattevingerwerk? Boeren zeggen: er is geen sluitend bewijs dat mensen ziek van grote stallen worden.
Daar moet je ook niet op willen wachten. Sinds de Q-koorts weten wij in Brabant beter. Drie jaar lang deed de overheid niets, omdat eerst wetenschappelijk bewezen moest zijn hoe precies die bacterie van geiten op mensen overging. Zo'n vijfentwintig mensen zijn overleden aan Q-koorts. Duizenden zijn ziek geworden. En nu zijn er honderden chronisch ziek van de Q-koorts. Het leert ons dat je bij infectieziektebestrijding geen afwachtende houding aan mag nemen, maar dat je als overheid uit voorzorg maatregelen moet durven nemen. ...............'

En hoe zit 't met EMV van draadloze communicatie en laagfrequente EMV, zou de overheid daar uit voorzorg ook geen maatregelen moeten nemen? of moeten we wachten op een wetenschappelijk bewijs, wat er nooit zal komen omdat de EMV wel heel schadelijk kan zijn voor de gezondheid, maar net zomin als Röntgenstraling sporen achterlaat. Inmiddels zijn er vele honderden mensen in Nederland chronisch ziek door de EMV belasting, d.w.z. vele honderden die, vaak na jaren, het verband gelegd hebben. Inmiddels zijn bij een aantal de klachten zo ernstig dat dit reeds tot drie zelfdodingen geleid heeft. Bij hoeveel van de circa één miljoen menden in Nederland met lichamelijk onverklaarde klachten deze geheel of gedeeltelijk veroorzaakt worden door EMV is onbekend.

Voor onze analyse van het relatieve belang van 'wetenschappelijk bewijs' t.o.v. de 'vele ervaringsverhalen', zie:

Artikelen/8543/overheidsbeleid_gebaseerd_op_ontkenning_van_gezondheidsschade_door_emv .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie