Google Glass: problemen?

vrijdag, 28 november 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: tweakers.net/nieuws/99841/gerucht-google-gaat-glass-winkels-sluiten.html .
22 nov. 2014

Gerucht: Google gaat Glass-winkels sluiten


Door Bauke Schievink, zaterdag 22 november 2014

Het lijkt er op dat Google zijn ondersteunende winkels voor de slimme bril Glass gaat sluiten; de winkels nemen geen nieuwe afspraken meer aan. De mogelijke sluiting voedt eerdere geruchten dat Google problemen heeft bij de introductie van Glass aan het grote publiek.

Volgens Phandroid nemen de winkels, waar Glass-gebruikers onder andere terecht kunnen voor technische ondersteuning, geen nieuwe afspraken met klanten meer aan.
phandroid.com/2014/11/21/google-glass-basecamps-closing/ .
Dat duidt er mogelijk op dat de winkels, met locaties in San Francisco, New York en Los Angeles, binnen korte termijn moeten sluiten. Google zelf heeft geen informatie losgelaten over zijn plannen.

De winkels, zogenaamde Basecamps, moeten ondersteuning bieden bij de introductie van Glass. Naast dat gebruikers er op afspraak terecht kunnen en technische ondersteuning kunnen krijgen, worden er accessoires verkocht. Dat er geen nieuwe afspraken meer worden gemaakt nog voordat de consumentenversie is uitgebracht duidt erop dat de Basecamps niet succesvol waren.

Google kampt al enige tijd met problemen als het gaat om zijn Glass-bril. Zo stopte Twitter recentelijk de ondersteuning voor de bril, door zijn app terug te trekken. Daarnaast is de release van de consumentenversie al een aantal keer uitgesteld en hebben onder andere de Europese autoriteiten privacybezwaren.
tweakers.net/nieuws/91383/europese-introductie-google-glass-nog-ver-weg-door-privacy-en-stemherkenning.html .

Daarnaast gaan er geruchten dat er onenigheid is binnen Googles Glass-team.

Zouden ze ontdekt hebben dat er teveel gezondheidsproblemen zijn veroorzaakt door de EMV/straling?Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie